Foto Gerard Boukes

Joop Boukes

Trainingen en lezingen van Mens in Dialoog worden verzorgd door Joop Boukes, of waar nodig aangevuld met mensen uit zijn brede netwerk.

Joop Boukes is na zijn afstuderen aan het CIOS zijn carriere begonnen als sportinstructeur bij de krijgsmacht. Zijn interesse ging toen al uit naar andere facetten van de mens: psychologie, sociologie. Zo ging hij in zijn vrije tijd aan zelfstudie doen door het lezen van grote schrijvers/ denkers als Bohm, Freud, Jung, Wilber. Uiteindelijk verbreedt hij zijn kennis met een studie aan de SPSO, academie voor intergrale menswetenschappen. Hij werkt daarnaast al jaren in een grote zorginstelling voor jeugdzorg, en is assistent bij een wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van dialoog op het gevoel van eigenwaarde van de jongeren. Steeds vaker ziet hij de meerwaarde van de dialoog, niet alleen in de zorg, maar in allerlei organisaties, gemeenten en het onderwijs. Zo begint hij trainingen te geven in klassenmanagement (vanuit de dialoog) op scholen. Deze zijn inmiddels geregistreerd bij het SKJ en registerleraar. Zijn 20 jarige loopbaan in de jeugdzorg hebben hem een schat aan ervaringen opgeleverd over werken vanuit de Dialoog in de zorg. Ook gemeenten riepen zijn hulp in bij integratieproblemen/  overlast van jongeren/ inspraakavonden. Diverse bedrijven trainde hij in het integreren van de dialoog binnen hun bedrijf. Maar ook is Joop actief in organisaties, bijvoorbeeld om oplossingen te zoeken voor knelpunten in teams, door middel van een in-corporate training of persoonlijke begeleiding. Joop Boukes schrijft in 2016 een boek "Zelfsturing of samensturing" samen met Kees Schilder over de Dialoog in zelfsturende teams. (Uitgever Boom)

Daarnaast is Joop als docent verbonden aan de SPSO sinds 2004, en geeft daar de volgende colleges:  Adolescntie  ontwikkeling, Adolescentie problematiek/ pathologie, Groepsdynamica en Dialoog.

In 2018 volgt de internationale erkenning, als hij op uitnodiging lid wordt van de Academy for professional dialogue, een Internationale non profit organisatie die dialoogpioniers samenbrengt om elkaar te inspireren en kennis over de dialoog te delen.

Grootste droom van Joop is om dialoog een plek te geven binnen het onderwijs, waardoor kinderen en jongeren opgroeien met de kennis, vaardigheden en ervaring van dialoog. Medio 2019 start hij de website www.dialoogopschool.nl waarop de vorderingen van het project te volgen zijn en veel informatie beschikbaar is om dialoog aan de slag te gaan.

Mens in Dialoog

Tollensstraat 27

2041PP Zandvoort

0614277119

joop@mensindialoog.nl

Kamer van koophandel: 34274556

 

BTW nr. NL001332512B60

 

IBAN NL95ASNB0932962815