Al sinds 2004 geeft Mens in Dialoog onder de noemer Master Your Class trainingen klassenmanagement vanuit dialoog. Deze 4 daagse training wordt incompany gegeven, aan het begin van het schooljaar, soms voor meerdere scholengemeenschappen die samenwerken.  Waarom klassenmanagement?

Leerlingen veranderen, leerstof verandert, eisen aan scholen veranderen en dus verandert het lesgeven. Wat blijft is de nodige rust en structuur om aan lesgeven toe te komen. Jongeren van nu zijn mondiger, hebben minder op met autoritaire leiding en zoeken vaker de discussie op dan eerst.

Als leerkracht is het belangrijk dat je een functionele combinatie weet te creëren tussen rust en orde en positieve betrokkenheid vanuit de leerlingen. Dialogische vaardigheden zijn daar een belangrijk ingrediënt voor.

Dialoog versterkt de handelingsbekwaamheid van (beginnende) docenten om hen nog beter toe te rusten om lastige onderwerpen te bespreken in de klas.

Ook voor de meer ervaren leerkracht kan deze training een moment zijn om zichzelf nog verder te verbeteren/ ontwikkelen.

Programma (waar nodig aangevuld vanuit de behoefte van de deelnemers)

1e dag    Jij, leerkracht
Vaardigheden & leerdoelen, docent als kameleon, autoriteit worden, transactionele analyse in de klas deel 1,presentatietraining. Referentiekader, wisselwerking, werkvormen, oefenen, dialoog en leren, dialoog met collegae.
2e dag    Zij, leerlingen
Adolescentie-ontwikkeling (hersen- en sociale ontwikkeling), groepsdynamica, gedrag- en/of motivatieproblemen, ineffectief handelen, leerproblemen, straffen (voor- en nadelen), omgaan met positief gedrag, communiceren met adolescenten/ dialoog. Conflicthantering, dialoog in spanningsvolle momenten, dialoog met ouders, specifieke gedragsstoornissen, oefenen, test.
3e dag    Jullie, de klas
Transactionele analyse in de klas deel 2, organisatie van het lokaal, leswisselingen, lesopening, regel & grenzen, orde krijgen en houden, leerdoelen 2e gedeelte. De les - Instructie geven en leerlingen begeleiden, reflectie vanuit dialoog, dynamiek van het schooljaar, oefenen.
4e dag   Het examen
Examens, Leerdoelen-evaluatie, persoonlijk progressieplan, trainingsevaluatie, certificaatuitreiking en afronding.

Daarnaast is er de mogelijkheid om persoonlijke begeleiding en coaching te geven aan leerkrachten die vastlopen en voor wie er geen mogelijkheid is voor het volgen van deze training.

Vragen of interesse? Neem gerust contact op!

Klassenmanagement vanuit dialoog - Master Your Class

Mens in Dialoog
  • Instagram Social Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

Tollensstraat 27

2041PP Zandvoort

0614277119

joop@mensindialoog.nl

Kamer van koophandel: 34274556

 

BTW nr. NL001332512B60

 

IBAN NL95ASNB0932962815